Veľkonočný baránok s čokoládou

Veľkonočný baránok s čokoládou

Ingrediencie

  • 120 g hladkej múky

  • štipka soli

  • 5 ks vajec

  • 5 lyžíc oleja

  • 170 g krupicového cukru

  • 200 g Figaro čokolády na varenie

  • hrubá mouka a máslo na vymazání formy

  • moučkový cukr na posypání

60minút

10 porcií

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky dáme do veľkej misky, žĺtky do pohára. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme do tuhého snehu. Potom prisypávame cukor a šľaháme, kým sa nevytvoria pevné špičky. Postupne pridávame žĺtky a olej. Zmiešame múku s pokrájanou čokoládou a opatrne vmiešame vareškou. Hotové cesto vlejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na stredného barančeka a pečieme na 150 °C 40 minút. Hotového veľkonočného barančeka posypeme práškovým cukrom.