Čokoládovo-višňové palacinky

Ingrediencie
- • 200 g hladkej múky
- • 30 g kakaa
- • 3 lyžice cukru
- • štipka soli
- • 2 ks vajcia
- • 300 ml mlieka
- • 30 g masla
- • 1 ks Figaro horká čokoláda
- • kôra z bio limetky
- • 1 a 1/2 pohára višňového džúsu
- • 2 lyžice cukru
- • 2 hrste višní
- • 2 lyžice zemiakového škrobu
- • 1/4 šálky vody
20 minút
8 porcií
Najprv si pripravíme polevu. Džús privedieme k varu a pridáme cukor. Potom pridáme višne. V malej poháriku premiešame zemiakový škrob s malým množstvom vody. Pomaly a za stáleho miešania vlievame do višňového džúsu. Kontrolujeme hustotu, poleva môže byť hustejší i redšie. Potom si pripravíme palacinky. Múku zmiešame s kakaom, cukrom a soľou. Vyšľaháme vajíčka a pridáme do nich mlieko. Potom rozohrejeme maslo a pridáme do vajíčok s mliekom. Obe zmesi zmiešame a pridáme časť podrvené čokolády. Na rozohriatu panvicu dáme 3- 4 lyžice cesta tak, aby vznikli hrubšie a menšie palacinky. Po 4 minútach obrátime a opekáme z druhej strany. Podávame s višňovou polevou a podrvené čokoládou.