Čokoládový jesenné torta

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky kakaa
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 1/2 šálky hrozienok (pokrájaných)
  • 1/2 šálky vlašských orechov
  • hrsť vlašských orechov
  • 1/2 šálky kokosových vločiek
  • 3 šálky nastrúhanej mrkvy
  • 3 vajcia
  • 75 g trstinového cukru
  • 120 ml slnečnicového oleja
  • 2 Figaro čokolády na varenie
  • 1 sáčok prášku do pečiva
  • 2 jablká
  • vlašské orechy na ozdobu
65 minút
8 porcií
Predhrejeme si rúru na 160 ° C a vymažeme si tortovú formu. Vo veľkej mise zmiešame múku a korenie, potom pridáme nasekané orechy, hrozienka, kokosové vločky a mrkvu. Jednu čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia medzitým rozšľaháme s cukrom a olejom. Pridáme rozpustenú čokoládu a dôkladne premiešame. Spojíme obe hmoty a premiešame. Cestom naplníme tortovú formu. Pečieme cca 45 minút a v priebehu pečenia kontrolujeme špajdľou. Po upečení rozpolíme tortu a preložíme jablkami. Na záver rozpustíme jednu čokoládu a potrieme polevou tortu . Zdobíme jablkami a vlašskými orechmi.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH - organizačná zložka Slovensko