Čokoládový jesenné torta

Ingrediencie
- • 300 g hladkej múky
- • 1/2 lyžičky kakaa
- • 1/2 lyžičky škorice
- • 1/4 lyžičky muškátového orieška
- • 1/2 šálky hrozienok (pokrájaných)
- • 1/2 šálky vlašských orechov
- • hrsť vlašských orechov
- • 1/2 šálky kokosových vločiek
- • 3 šálky nastrúhanej mrkvy
- • 3 vajcia
- • 75 g trstinového cukru
- • 120 ml slnečnicového oleja
- • 2 Figaro čokolády na varenie
- • 1 sáčok prášku do pečiva
- • 2 jablká
- • vlašské orechy na ozdobu
65 minút
8 porcií
Predhrejeme si rúru na 160 ° C a vymažeme si tortovú formu. Vo veľkej mise zmiešame múku a korenie, potom pridáme nasekané orechy, hrozienka, kokosové vločky a mrkvu. Jednu čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia medzitým rozšľaháme s cukrom a olejom. Pridáme rozpustenú čokoládu a dôkladne premiešame. Spojíme obe hmoty a premiešame. Cestom naplníme tortovú formu. Pečieme cca 45 minút a v priebehu pečenia kontrolujeme špajdľou. Po upečení rozpolíme tortu a preložíme jablkami. Na záver rozpustíme jednu čokoládu a potrieme polevou tortu . Zdobíme jablkami a vlašskými orechmi.