Pistáciové koláčiky

Ingrediencie

  • 70 g lúpaných mandlí
  • 70 g pistácií
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 150 g cukru
  • 2 vajcia
  • 150 g Figaro čokolády na varenie
  • 2 lyžice rumu
  • kôra z bio limetky
35 minút
25 porcií
Rúru si predhrejeme na 180 ° C. Pripravíme si veľký plech a dáme na neho papier na pečenie. Premiešame múku, prášok do pečiva a cukor. Pridáme časť mandlí a pistácií (celé alebo ľahko nasekané) a vajcia. Zmiešame na konzistenciu hustého cesta. Z cesta vytvarujeme valček. Opatrne položíme na plech a zhora ho ľahko sploštíme. Vložíme do rúry na 20 minút, kým nebude mať zlatistú farbu. Takto upečený valček krájame na 1 cm široké plátky a poukladáme na plech. Pečieme ďalšie 3 minúty. necháme vychladnúť. Potom si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, pridáme rum a premiešame. Koláčiky namáčame z polovice do čokolády a na záver posypeme nastrúhanou kôrou z limetky.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH - organizačná zložka Slovensko