Veľkonočný baránok s čokoládou

Ingrediencie
- • 120 g hladkej múky
- • štipka soli
- • 5 ks vajec
- • 5 lyžíc oleja
- • 170 g krupicového cukru
- • 200 g Figaro čokolády na varenie
- • hrubá mouka a máslo na vymazání formy
- • moučkový cukr na posypání
60 minút
10 porcií
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky dáme do veľkej misky, žĺtky do pohára. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme do tuhého snehu. Potom prisypávame cukor a šľaháme, kým sa nevytvoria pevné špičky. Postupne pridávame žĺtky a olej. Zmiešame múku s pokrájanou čokoládou a opatrne vmiešame vareškou. Hotové cesto vlejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na stredného barančeka a pečieme na 150 °C 40 minút. Hotového veľkonočného barančeka posypeme práškovým cukrom.