Čokoládový jesenné torta

Čokoládový jesenné torta

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky

  • 1/2 lyžičky kakaa

  • 1/2 lyžičky škorice

  • 1/4 lyžičky muškátového orieška

  • 1/2 šálky hrozienok (pokrájaných)

  • 1/2 šálky vlašských orechov

  • hrsť vlašských orechov

  • 1/2 šálky kokosových vločiek

  • 3 šálky nastrúhanej mrkvy

  • 3 vajcia

  • 75 g trstinového cukru

  • 120 ml slnečnicového oleja

  • 2 Figaro čokolády na varenie

  • 1 sáčok prášku do pečiva

  • 2 jablká

  • vlašské orechy na ozdobu

65minút

8 porcií

Predhrejeme si rúru na 160 ° C a vymažeme si tortovú formu. Vo veľkej mise zmiešame múku a korenie, potom pridáme nasekané orechy, hrozienka, kokosové vločky a mrkvu. Jednu čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia medzitým rozšľaháme s cukrom a olejom. Pridáme rozpustenú čokoládu a dôkladne premiešame. Spojíme obe hmoty a premiešame. Cestom naplníme tortovú formu. Pečieme cca 45 minút a v priebehu pečenia kontrolujeme špajdľou. Po upečení rozpolíme tortu a preložíme jablkami. Na záver rozpustíme jednu čokoládu a potrieme polevou tortu . Zdobíme jablkami a vlašskými orechmi.