Čokoládovo-višňové palacinky

Čokoládovo-višňové palacinky

Ingrediencie

  • 200 g hladkej múky

  • 30 g kakaa

  • 3 lyžice cukru

  • štipka soli

  • 2 ks vajcia

  • 300 ml mlieka

  • 30 g masla

  • 1 ks Figaro horká čokoláda

  • kôra z bio limetky

  • 1 a 1/2 pohára višňového džúsu

  • 2 lyžice cukru

  • 2 hrste višní

  • 2 lyžice zemiakového škrobu

  • 1/4 šálky vody

20minút

8 porcií

Najprv si pripravíme polevu. Džús privedieme k varu a pridáme cukor. Potom pridáme višne. V malej poháriku premiešame zemiakový škrob s malým množstvom vody. Pomaly a za stáleho miešania vlievame do višňového džúsu. Kontrolujeme hustotu, poleva môže byť hustejší i redšie. Potom si pripravíme palacinky. Múku zmiešame s kakaom, cukrom a soľou. Vyšľaháme vajíčka a pridáme do nich mlieko. Potom rozohrejeme maslo a pridáme do vajíčok s mliekom. Obe zmesi zmiešame a pridáme časť podrvené čokolády. Na rozohriatu panvicu dáme 3- 4 lyžice cesta tak, aby vznikli hrubšie a menšie palacinky. Po 4 minútach obrátime a opekáme z druhej strany. Podávame s višňovou polevou a podrvené čokoládou.