Veľkonočné čokoládové vajíčka s pistáciami

Plněná-čokoládová-vajíčka-s-pistáciemi-e1572369347805

Ingrediencie:

  • 125 g másla
  • 100 g Figaro čokolády na varenie
  • 75 g trstinového cukru
  • 3 ks vajec
  • 80 g lúpaných pistácií
  • Na čokoládové vajíčka:
  • 100 g Figaro čokolády na varenie
  • 10 ks malých balónikov

Príprava:

Najprv si pripravíme čokoládové vajíčka. Zľahka nafúkneme malé balóniky do veľkosti vajíčka. Vo vodnom kúpeli rozohrejeme 100 g čokolády a namočíme do nej balónik zhruba do 3/4 výšky. Balónik potom položíme na papier na pečenie. Keď prvá vrstva stuhne, namočíme ho ešte raz. Takto postupujeme so všetkými 10 balónikmi. Keď obe vrstvy čokolády stuhnú, balónik prepichneme špendlíkom, vyberieme a máme hotové vajíčko. Prípadne môžeme kúpiť hotové čokoládové vajíčka a odlomiť im špičku. V inom hrnci si rozpustíme maslo s cukrom a 100 g čokolády na miernom plameni. Medzitým si vyšľaháme vajcia (žĺtky a bielky zvlášť). Do čokoládovej hmoty vmiešame opatrne žĺtky a potom bielky. Hotový krém vlejeme do zdobiaceho vrecka a necháme v chladničke vychladnúť. Vychladeným krémom potom plníme pripravené čokoládové vajíčka. Na záver ozdobíme vršky posekanými pistáciami a podávame. Ak vám zvýši krém, môžete vytvoriť „hniezdo“, do ktorého vajíčko posadíte.