Veľkonočný baranček s čokoládou

Velikonoční-beránek-e1572369217959

Ingrediencie:

  • 120 g hladkej múky
  • 200 g Figaro čokolády na varenie
  • 170 g krupicového cukru
  • 5 ks vajec
  • 5 lyžíc oleja
  • štipka soli
  • hrubá múka a maslo na vymastenie formy
  • práškový cukor na posypanie

Príprava:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky dáme do veľkej misky, žĺtky do pohára. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme do tuhého snehu. Potom prisypávame cukor a šľaháme, kým sa nevytvoria pevné špičky. Postupne pridávame žĺtky a olej. Zmiešame múku s pokrájanou čokoládou a opatrne vmiešame vareškou. Hotové cesto vlejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na stredného barančeka a pečieme na 150 °C 40 minút. Hotového veľkonočného barančeka posypeme práškovým cukrom.