1/2 tekvice Hokkaido
1 lyžica slnečnicového oleja
1 lyžička škorice
1/2 lyžičky mletého zázvoru
3 strouhnutí muškátového orieška
1/2 lyžičky mletého klinčeka
1/2 lyžičky mletého nového korenia
70 g jemných ovsených vločiek
300 ml mlieka
1 vanilkový cukor
2 lyžice cukru krupice
štipka soli
hrsť vlašských orechov
čokoláda Figaro sladká vášeň
2 jablká
60minút
1 porcia
Najprv si pripravte tekvicové pyré, pokojne aj deň vopred. Tekvicu Hokkaido nemusíte šúpať, iba ju nakrájajte na mesiačiky a zbavte semienok. Kúsky tekvice preložte do pekáča alebo zapekacej misy, pokvapkajte zľahka olejom a dajte ich piecť na 180 stupňov približne na 30 minút, kým tekvica nezmäkne. Zmiešajte si zmes korenia pumpkin spice zo škorice, mletého zázvoru, nového korenia a muškátového orieška. Upečené mäkké mesiačiky tekvica nechajte vychladnúť a potom ich v miske rozmixujte tyčovým mixérom sa lyžičkou korenia pumpkin spice a približne dvoma lyžicami vody . do hrnca nalejte mlieko, prisypte k nemu ovsené vločky, vanilkový cukor, jednu lyžicu cukru krupice a štipku soli. Všetko zamiešajte a priveďte k varu. na miernom ohni varte kašu do zhustnutia. Nakoniec do nej zamiešajte 2 - 3 lyžice tekvicového pyré. Teraz je čas na karamelizované jablká s vlašskými orechmi. na malej panvici (ideálne s keramickým povrchom) restujte na masle mesiačiky jabĺk. Keď sú zlatisté, pridajte orechy a všetko zasypte lyžicou cukru a nechaj te skaramelizovať. Tekvicovú kašu servírujte teplú sa zkaramelizovanými orechy a jablkami a kúsky čokolády Figaro. Tá sa v kaši čiastočne rozpustí a dodá jej dokonalú chuť!