300 g hladkej múky
1/2 lyžičky kakaa
1/2 lyžičky škorice
1/4 lyžičky muškátového orieška
1/2 šálky hrozienok (pokrájaných)
1/2 šálky vlašských orechov
hrsť vlašských orechov
1/2 šálky kokosových vločiek
3 šálky nastrúhanej mrkvy
3 vajcia
75 g trstinového cukru
120 ml slnečnicového oleja
2 Figaro čokolády na varenie
1 sáčok prášku do pečiva
2 jablká
vlašské orechy na ozdobu
65minút
8 porcií
Predhrejeme si rúru na 160 ° C a vymažeme si tortovú formu. Vo veľkej mise zmiešame múku a korenie, potom pridáme nasekané orechy, hrozienka, kokosové vločky a mrkvu. Jednu čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia medzitým rozšľaháme s cukrom a olejom. Pridáme rozpustenú čokoládu a dôkladne premiešame. Spojíme obe hmoty a premiešame. Cestom naplníme tortovú formu. Pečieme cca 45 minút a v priebehu pečenia kontrolujeme špajdľou. Po upečení rozpolíme tortu a preložíme jablkami. Na záver rozpustíme jednu čokoládu a potrieme polevou tortu . Zdobíme jablkami a vlašskými orechmi.