Chilli con carne s čokoládou

Chilli con carne s čokoládou

Ingrediencie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa

  • 2 lyžice oleja

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 lyžička mletej sladkej papriky

  • štipka kajenského korenia

  • 1/2 lyžičky mletého rímskej rasce

  • 200 ml hovädzieho vývaru

  • 400 g plechovka rajčín

  • 2 lyžice paradajkového pretlaku

  • 400 g plechovka červených fazúľ

  • 25 g Figaro čokolády na varenie

  • soľ, korenie

  • čerstvý koriander

60minút

4 porcie

Olej vlejte do tlustostěnného hrnca a na ňom orestujeme najemno nasekanú cibuľu. Asi po dvoch minútach pridajte nasekané plátky cesnaku a spoločne restujte ešte asi minútu. Do hrnca potom pridajte mleté hovädzie mäso, osoľte ho a okoreňte a sprudka orestujte. Keď je mäso osmažené, pridajte paradajkový pretlak, papriku, kajenské korenie a rímsky kmín. zarestujeme a ihneď pridajte krájané paradajky z plechovky a hovädzí vývar. Hrniec zaklopte a chilli duste 30 minút. V priebehu varenia občas premiešajte. Potom do chilli vmiešajte scedenú červené fazule z plechovky a horkú čokoládu Figaro. Zmes ochutnajte a dosoľte podľa vašej chuti. Chilli con carne servírujte s chrumkavými nachos alebo s ryžou, posypané čerstvým koriandrom. Pre zjemnenie ho môžete doplniť kyslou smotanou.