175 g hladkej múky
1 lyžica kakaa
50 g práškového cukru
100 g masla
1 žĺtok
1 lyžica studenej vody
300 ml 30% smotany
300 g Figaro čokolády na varenie
1 lyžička škorice
štipka muškátového orieška
1 pomaranč
1 lyžica medu
múka na pomúčenej
maslo na vymazanie
maslo na vymazanie
suché fazuľa ako závažie
80minút
8 porcií
Cesto: Vo veľkej mise zmiešame múku, kakaový prášok, práškový cukor, pridáme maslo a vypracujeme cesto. Do vzniknutej zmesi pridáme žĺtok a trochu vody. Miešaním získame hladkú zmes. Tú dáme na pomúčenú dosku a hnetieme do tej doby, než je cesto hladké. Nakoniec ho zabalíme do alobalu a necháme odstáť v chladničke 30 minút. Vychladené cesto vyvaľkáme na 3 mm široký plát. formu na koláč (23 cm) vymastíme maslom a dáme do nej vyvaľkané cesto. formu s cestom necháme opäť odstáť v chladničke. Rúru si predhrejeme na 180 ° C. formu na koláč s cestom vyložíme papierom na pečenie a zaťažíme suchými fazuľami. Pečieme asi 20 minút. Potom zložíme závažia a pečieme ďalších 8 minút. Necháme vychladnúť. Krém: V hrnci na miernom ohni zahrievame smotanu, postupne pridávame cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme kúsky nalámané čokolády a korenia. Všetko premiešame do hladka. Potom vylejeme na upečené cesto do tortovej formy. Necháme vychladnúť v chladničke cca 2 hodiny. Zdobenie: Pomaranče olúpeme, nakrájame na tenké kolieska, zalejeme medom a necháme zľahka skaramelizovať na panvici. Poukladáme na tortu.