Čokoládová torta s pomarančmi

Čokoládová torta s pomarančmi

Ingrediencie

  • 175 g hladkej múky

  • 1 lyžica kakaa

  • 50 g práškového cukru

  • 100 g masla

  • 1 žĺtok

  • 1 lyžica studenej vody

  • 300 ml 30% smotany

  • 300 g Figaro čokolády na varenie

  • 1 lyžička škorice

  • štipka muškátového orieška

  • 1 pomaranč

  • 1 lyžica medu

  • múka na pomúčenej

  • maslo na vymazanie

  • maslo na vymazanie

  • suché fazuľa ako závažie

80minút

8 porcií

Cesto: Vo veľkej mise zmiešame múku, kakaový prášok, práškový cukor, pridáme maslo a vypracujeme cesto. Do vzniknutej zmesi pridáme žĺtok a trochu vody. Miešaním získame hladkú zmes. Tú dáme na pomúčenú dosku a hnetieme do tej doby, než je cesto hladké. Nakoniec ho zabalíme do alobalu a necháme odstáť v chladničke 30 minút. Vychladené cesto vyvaľkáme na 3 mm široký plát. formu na koláč (23 cm) vymastíme maslom a dáme do nej vyvaľkané cesto. formu s cestom necháme opäť odstáť v chladničke. Rúru si predhrejeme na 180 ° C. formu na koláč s cestom vyložíme papierom na pečenie a zaťažíme suchými fazuľami. Pečieme asi 20 minút. Potom zložíme závažia a pečieme ďalších 8 minút. Necháme vychladnúť. Krém: V hrnci na miernom ohni zahrievame smotanu, postupne pridávame cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme kúsky nalámané čokolády a korenia. Všetko premiešame do hladka. Potom vylejeme na upečené cesto do tortovej formy. Necháme vychladnúť v chladničke cca 2 hodiny. Zdobenie: Pomaranče olúpeme, nakrájame na tenké kolieska, zalejeme medom a necháme zľahka skaramelizovať na panvici. Poukladáme na tortu.