Čokoládové muffiny

Ingrediencie
- • 200 g Figaro čokolády na varenie
- • 150 g masla
- • 300 g hladkej múky
- • 2 lyžičky prášku do pečiva
- • 150 g práškového cukru
- • 1 lyžička vanilkového extraktu
- • 1 lyžička kakaového prášku
- • 2 vajcia
- • 180 ml mlieka
- • 250 g tučného tvarohu
- • 1 lyžica kakaového prášku
- • sezónne ovocie
30 minút
12 porcií
Do misky preosejeme suché ingrediencie - múku, cukor, kakaový prášok (1 lyžička) a prášok do pečiva. Rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. V druhej nádobe zmiešame mokré prísady - jedno vajce, mlieko a vanilkový extrakt. Všetky zložky jemne zmiešame lyžicou. do sypkých prísad dáme druhé vajce a rozpustené maslo. Nakoniec pridáme mokré prísady a nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa všetky prísady nesmie spájať. Cesto rozdelíme do košíčkov. Predhrejeme rúru na 200 ° C a muffiny pečieme asi 20 min. Potom si pripravíme krém - vyšľaháme tvaroh spoločne s kakaovým práškom (1 lyžica). Hotové muffiny zdobíme krémom a sezónnym ovocím.