Čokoládové muffiny

Ingrediencie

  • 200 g Figaro čokolády na varenie
  • 150 g masla
  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 150 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička kakaového prášku
  • 2 vajcia
  • 180 ml mlieka
  • 250 g tučného tvarohu
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • sezónne ovocie
30 minút
12 porcií
Do misky preosejeme suché ingrediencie - múku, cukor, kakaový prášok (1 lyžička) a prášok do pečiva. Rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. V druhej nádobe zmiešame mokré prísady - jedno vajce, mlieko a vanilkový extrakt. Všetky zložky jemne zmiešame lyžicou. do sypkých prísad dáme druhé vajce a rozpustené maslo. Nakoniec pridáme mokré prísady a nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa všetky prísady nesmie spájať. Cesto rozdelíme do košíčkov. Predhrejeme rúru na 200 ° C a muffiny pečieme asi 20 min. Potom si pripravíme krém - vyšľaháme tvaroh spoločne s kakaovým práškom (1 lyžica). Hotové muffiny zdobíme krémom a sezónnym ovocím.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH - organizačná zložka Slovensko