Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Ingrediencie

  • 200 g Figaro čokolády na varenie

  • 150 g masla

  • 300 g hladkej múky

  • 2 lyžičky prášku do pečiva

  • 150 g práškového cukru

  • 1 lyžička vanilkového extraktu

  • 1 lyžička kakaového prášku

  • 2 vajcia

  • 180 ml mlieka

  • 250 g tučného tvarohu

  • 1 lyžica kakaového prášku

  • sezónne ovocie

30minút

12 porcií

Do misky preosejeme suché ingrediencie - múku, cukor, kakaový prášok (1 lyžička) a prášok do pečiva. Rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. V druhej nádobe zmiešame mokré prísady - jedno vajce, mlieko a vanilkový extrakt. Všetky zložky jemne zmiešame lyžicou. do sypkých prísad dáme druhé vajce a rozpustené maslo. Nakoniec pridáme mokré prísady a nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa všetky prísady nesmie spájať. Cesto rozdelíme do košíčkov. Predhrejeme rúru na 200 ° C a muffiny pečieme asi 20 min. Potom si pripravíme krém - vyšľaháme tvaroh spoločne s kakaovým práškom (1 lyžica). Hotové muffiny zdobíme krémom a sezónnym ovocím.