Chilli con carne s čokoládou

Ingrediencie
- • 500 g mletého hovädzieho mäsa
- • 2 lyžice oleja
- • 1 cibuľa
- • 2 strúčiky cesnaku
- • 1 lyžička mletej sladkej papriky
- • štipka kajenského korenia
- • 1/2 lyžičky mletého rímskej rasce
- • 200 ml hovädzieho vývaru
- • 400 g plechovka rajčín
- • 2 lyžice paradajkového pretlaku
- • 400 g plechovka červených fazúľ
- • 25 g Figaro čokolády na varenie
- • soľ, korenie
- • čerstvý koriander
60 minút
4 porcie
Olej vlejte do tlustostěnného hrnca a na ňom orestujeme najemno nasekanú cibuľu. Asi po dvoch minútach pridajte nasekané plátky cesnaku a spoločne restujte ešte asi minútu. Do hrnca potom pridajte mleté hovädzie mäso, osoľte ho a okoreňte a sprudka orestujte. Keď je mäso osmažené, pridajte paradajkový pretlak, papriku, kajenské korenie a rímsky kmín. zarestujeme a ihneď pridajte krájané paradajky z plechovky a hovädzí vývar. Hrniec zaklopte a chilli duste 30 minút. V priebehu varenia občas premiešajte. Potom do chilli vmiešajte scedenú červené fazule z plechovky a horkú čokoládu Figaro. Zmes ochutnajte a dosoľte podľa vašej chuti. Chilli con carne servírujte s chrumkavými nachos alebo s ryžou, posypané čerstvým koriandrom. Pre zjemnenie ho môžete doplniť kyslou smotanou.