Chilli con carne s čokoládou

Ingrediencie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • štipka kajenského korenia
  • 1/2 lyžičky mletého rímskej rasce
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 400 g plechovka rajčín
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 400 g plechovka červených fazúľ
  • 25 g Figaro čokolády na varenie
  • soľ, korenie
  • čerstvý koriander
60 minút
4 porcie
Olej vlejte do tlustostěnného hrnca a na ňom orestujeme najemno nasekanú cibuľu. Asi po dvoch minútach pridajte nasekané plátky cesnaku a spoločne restujte ešte asi minútu. Do hrnca potom pridajte mleté hovädzie mäso, osoľte ho a okoreňte a sprudka orestujte. Keď je mäso osmažené, pridajte paradajkový pretlak, papriku, kajenské korenie a rímsky kmín. zarestujeme a ihneď pridajte krájané paradajky z plechovky a hovädzí vývar. Hrniec zaklopte a chilli duste 30 minút. V priebehu varenia občas premiešajte. Potom do chilli vmiešajte scedenú červené fazule z plechovky a horkú čokoládu Figaro. Zmes ochutnajte a dosoľte podľa vašej chuti. Chilli con carne servírujte s chrumkavými nachos alebo s ryžou, posypané čerstvým koriandrom. Pre zjemnenie ho môžete doplniť kyslou smotanou.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH - organizačná zložka Slovensko