Čokoládové perníčky

Ingrediencie

  • 250 g hladkej
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica perníkového korenia
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 100 g medu
  • 70 g masla
  • 2 žĺtky
  • 50 ml 18% smotany
  • štipka soli
  • 1 Figaro čokoláda na varenie
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica kokosového oleja
20 minút
30 porcií
Čokoláda: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme kakao, kokosový olej a miešame dohladka. V prípade potreby pridáme teplú vodu. Cesto: Do misky preosejeme suché ingrediencie: múku, kakao, perníkové korenie, soľ a posypeme cukrom. Na miernom ohni si rozpustíme maslo s medom, pridáme suché ingrediencie a potom za stáleho miešania do zmesi pridávame smotanu a žĺtky. Všetko premiešame do hladka. Cesto položíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme guľu. Cesto následne vyvaľkáme do kruhu s hrúbkou 5-8 mm a môžeme ho začať vykrajovať do rôznych tvaru. perníčky pokladáme na plech v dostatočnej vzdialenosti od seba. Rúru predhrejeme na 180 ° C a pečieme 7-10 minút. Ak chceme, aby boli naše perníčky na povrchu lesklé, tak je po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajíčkom . Potom ozdobíme čokoládovou polevou. Perníčky chutia výborne aj so slivkovým lekvárom.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH - organizačná zložka Slovensko