300 g hladkej múky
200 g studeného masla
100 g krupicového cukru
niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
150 g Figaro čokolády na varenie
50 g masla
2 lyžice smotany na šľahanie
60minút
30 porcií
Na dosku vysypeme cukor a múku. Pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo (200 g) a vanilkový extrakt. Všetky zložky zmiešame a cesto vypracujeme do tvaru gule. Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke po dobu 30 minút. Po vybratí cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 0,5 cm. cesto rozdelíme na pravidelné dieliky (cca 30 ks) a potom z nich tvoríme guľôčky, ktoré sploštíme a pomocou prsta vytvoríme doprostred Ďolíček. Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C asi 15 minút. Po vychladnutí plníme jamky čokoládovou polevou. Čokoládová poleva: Čokoládu a maslo (50 g) rozpustíme vo vodnom kúpeli. premiešame, zložíme z platne, pridáme smotanu a znova premiešame. Následne čokoládovou polevou ozdobíme sušienky.