Jablková ovsená kaša s čokoládou

Ingrediencie

  • 70 g jemných ovsených vločiek
  • 300 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 1 jablko
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • hrsť vlašských orechov
  • 1 lyžica hrozienok alebo brusníc
  • štipka mletej škorice
  • med alebo javorový sirup
  • Figaro horká čokoláda
30 minút
1 porcia
Polovicu jablká nakrájajte na malé kocky a premiešajte ich s citrónovou šťavou. Do hrnca nalejte mlieko, prisypte k nemu ovsené vločky, vanilkový cukor, nakrájané jablko, štipku soli a štipku škorice. Všetko zamiešajte a priveďte k varu. Na miernom ohni varte kašu do zhustnutia. hotovú ovsenú kašu ozdobte vlašskými orechmi, hrozienkami a čerstvým jablkom. Nakoniec kašu doslaďte v miske medom alebo javorovým sirupom a pridajte štvorčeky Figaro horkej čokolády, tá sa v horúcej kašu rozpustí a dodá ju dokonalú chuť! Figaro misku možno získať na predajniach Môj obchod za nákup 4 Figaro tabuľkových čokolád v termíne 20. 9. - 3. 10. 2019 alebo do vypredania zásob.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH - organizačná zložka Slovensko