Jablková ovsená kaša s čokoládou

Ingrediencie
- • 70 g jemných ovsených vločiek
- • 300 ml mlieka
- • 1 vanilkový cukor
- • štipka soli
- • 1 jablko
- • 1 lyžička citrónovej šťavy
- • hrsť vlašských orechov
- • 1 lyžica hrozienok alebo brusníc
- • štipka mletej škorice
- • med alebo javorový sirup
- • Figaro horká čokoláda
30 minút
1 porcia
Polovicu jablká nakrájajte na malé kocky a premiešajte ich s citrónovou šťavou. Do hrnca nalejte mlieko, prisypte k nemu ovsené vločky, vanilkový cukor, nakrájané jablko, štipku soli a štipku škorice. Všetko zamiešajte a priveďte k varu. Na miernom ohni varte kašu do zhustnutia. hotovú ovsenú kašu ozdobte vlašskými orechmi, hrozienkami a čerstvým jablkom. Nakoniec kašu doslaďte v miske medom alebo javorovým sirupom a pridajte štvorčeky Figaro horkej čokolády, tá sa v horúcej kašu rozpustí a dodá ju dokonalú chuť! Figaro misku možno získať na predajniach Môj obchod za nákup 4 Figaro tabuľkových čokolád v termíne 20. 9. - 3. 10. 2019 alebo do vypredania zásob.