Popraskané čokoládové sušienky

Ingrediencie

  • 3 Figaro čokolády na varenie
  • 4 lyžice masla
  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • 80 g trstinového cukru
15 minút
15 porcií
Dve čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom pridáme maslo. Miešame, kým sa zmes nespojí do hladka. Necháme vychladnúť. Do jednej misky preosejeme suché ingrediencie - múku, prášok do pečiva a soľ. V druhej mise vyšľaháme vajcia s cukrom do hladka a pridáme rozpustenú čokoládu. Vsypeme suché prísady a zmiešame. Nakoniec pridáme jednu nasekanú čokoládu. Z výslednej hmoty tvoríme pomocou čajovej lyžičky guličky a pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi sušienkami nechávame dostatočné medzery. Pečieme v rúre predhriatej na 170 ° C asi 10-12 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH - organizačná zložka Slovensko