Veľkonočné čokoládové vajíčka s pistáciami

Ingrediencie

  • 125g masla
  • 100 g Figaro čokolády na varenie
  • 75 g trstinového cukru
  • 3 ks vajec
  • 1 hrsť pistácií
  • Na čokoládové vajíčka:
  • 100 g Figaro čokolády na varenie
  • 10 ks balónikov
60 minút
10 porcií
Najprv si pripravte tekvicové pyré, pokojne aj deň vopred. Tekvicu Hokkaido nemusíte šúpať, iba ju nakrájajte na mesiačiky a zbavte semienok. Kúsky tekvice preložte do pekáča alebo zapekacej misy, pokvapkajte zľahka olejom a dajte ich piecť na 180 stupňov približne na 30 minút, kým tekvica nezmäkne. Zmiešajte si zmes korenia pumpkin spice zo škorice, mletého zázvoru, nového korenia a muškátového orieška. Upečené mäkké mesiačiky tekvica nechajte vychladnúť a potom ich v miske rozmixujte tyčovým mixérom sa lyžičkou korenia pumpkin spice a približne dvoma lyžicami vody . do hrnca nalejte mlieko, prisypte k nemu ovsené vločky, vanilkový cukor, jednu lyžicu cukru krupice a štipku soli. Všetko zamiešajte a priveďte k varu. na miernom ohni varte kašu do zhustnutia. Nakoniec do nej zamiešajte 2 - 3 lyžice tekvicového pyré. Teraz je čas na karamelizované jablká s vlašskými orechmi. na malej panvici (ideálne s keramickým povrchom) restujte na masle mesiačiky jabĺk. Keď sú zlatisté, pridajte orechy a všetko zasypte lyžicou cukru a nechaj te skaramelizovať. Tekvicovú kašu servírujte teplú sa zkaramelizovanými orechy a jablkami a kúsky čokolády Figaro. Tá sa v kaši čiastočne rozpustí a dodá jej dokonalú chuť!

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH - organizačná zložka Slovensko