120 g hladkej múky
štipka soli
5 ks vajec
5 lyžíc oleja
170 g krupicového cukru
200 g Figaro čokolády na varenie
hrubá mouka a máslo na vymazání formy
moučkový cukr na posypání
60minút
10 porcií
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky dáme do veľkej misky, žĺtky do pohára. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme do tuhého snehu. Potom prisypávame cukor a šľaháme, kým sa nevytvoria pevné špičky. Postupne pridávame žĺtky a olej. Zmiešame múku s pokrájanou čokoládou a opatrne vmiešame vareškou. Hotové cesto vlejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na stredného barančeka a pečieme na 150 °C 40 minút. Hotového veľkonočného barančeka posypeme práškovým cukrom.