Bábovka s kokosom

Bábovka s kokosom

Ingrediencie

  • Náplň:

  • 50 g krupicového cukru

  • 80 g kokosu

  • 1 PL hladkej múky

  • 2x bielok

  • Bábovka

  • 60 g kakaa Figaro

  • 70 g masla

  • 1x žĺtok

  • 3x vajíčko

  • 150 g kyslej smotany

  • 1 ČL vanilkového extraktu

  • 250 g polohrubej múky

  • 140 g trstinového cukru

  • 1ČL sódy bikarbóny

  • ¼ ČL soli

  • 160 ml studenej vody

  • Ganache

  • 75 g Figaro Extra Horká 65%

  • 75 ml smotany na šľahanie

60minút

1 porce

Náplň:

Náplň si pripravíme tak, že z bielkov vyšľaháme sneh. Keď je polotuhý, postupne prisype-me cukor, vyšľaháme do tuha a následne primiešame kokos s múkou.

Těsto

Maslo vyšľaháme so žĺtkom, vajíčkami, kyslou smotanou a vanilkovým extraktom. V druhej miske zmiešame múku, cukor, kakao, sódu a soľ.
Suchú zmes vsypeme do mokrej, prilejeme vodu a poriadne premiešame. Polovicu cesta nalejeme do formy.
Do stredu dáme kokosovú náplň a na ňu vylejeme zvyšok cesta. Pečieme cca 60min/180°C.

Ganache

Ganache vytvoríme tak, že smotanu necháme zovrieť, odstavíme z plameňa, pridáme na-krájanú čokoládu a miešame, pokiaľ sa úplne nerozpustí. Nakoniec ňou bábovku polejeme a máme hotovo. 😊