Bábovka s kokosom

Ingrediencie
- • Náplň:
- • 50 g krupicového cukru
- • 80 g kokosu
- • 1 PL hladkej múky
- • 2x bielok
- • Bábovka
- • 60 g kakaa Figaro
- • 70 g masla
- • 1x žĺtok
- • 3x vajíčko
- • 150 g kyslej smotany
- • 1 ČL vanilkového extraktu
- • 250 g polohrubej múky
- • 140 g trstinového cukru
- • 1ČL sódy bikarbóny
- • ¼ ČL soli
- • 160 ml studenej vody
- • Ganache
- • 75 g Figaro Extra Horká 65%
- • 75 ml smotany na šľahanie
60 minút
1 porce
Náplň:
Náplň si pripravíme tak, že z bielkov vyšľaháme sneh. Keď je polotuhý, postupne prisype-me cukor, vyšľaháme do tuha a následne primiešame kokos s múkou.
Těsto
Maslo vyšľaháme so žĺtkom, vajíčkami, kyslou smotanou a vanilkovým extraktom. V druhej miske zmiešame múku, cukor, kakao, sódu a soľ.
Suchú zmes vsypeme do mokrej, prilejeme vodu a poriadne premiešame. Polovicu cesta nalejeme do formy.
Do stredu dáme kokosovú náplň a na ňu vylejeme zvyšok cesta. Pečieme cca 60min/180°C.
Ganache
Ganache vytvoríme tak, že smotanu necháme zovrieť, odstavíme z plameňa, pridáme na-krájanú čokoládu a miešame, pokiaľ sa úplne nerozpustí. Nakoniec ňou bábovku polejeme a máme hotovo. 😊
Náplň si pripravíme tak, že z bielkov vyšľaháme sneh. Keď je polotuhý, postupne prisype-me cukor, vyšľaháme do tuha a následne primiešame kokos s múkou.
Těsto
Maslo vyšľaháme so žĺtkom, vajíčkami, kyslou smotanou a vanilkovým extraktom. V druhej miske zmiešame múku, cukor, kakao, sódu a soľ.
Suchú zmes vsypeme do mokrej, prilejeme vodu a poriadne premiešame. Polovicu cesta nalejeme do formy.
Do stredu dáme kokosovú náplň a na ňu vylejeme zvyšok cesta. Pečieme cca 60min/180°C.
Ganache
Ganache vytvoríme tak, že smotanu necháme zovrieť, odstavíme z plameňa, pridáme na-krájanú čokoládu a miešame, pokiaľ sa úplne nerozpustí. Nakoniec ňou bábovku polejeme a máme hotovo. 😊