Bábovka s kokosom

Ingrediencie

  • Náplň:
  • 50 g krupicového cukru
  • 80 g kokosu
  • 1 PL hladkej múky
  • 2x bielok
  • Bábovka
  • 60 g kakaa Figaro
  • 70 g masla
  • 1x žĺtok
  • 3x vajíčko
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 250 g polohrubej múky
  • 140 g trstinového cukru
  • 1ČL sódy bikarbóny
  • ¼ ČL soli
  • 160 ml studenej vody
  • Ganache
  • 75 g Figaro Extra Horká 65%
  • 75 ml smotany na šľahanie
60 minút
1 porce
Náplň:

Náplň si pripravíme tak, že z bielkov vyšľaháme sneh. Keď je polotuhý, postupne prisype-me cukor, vyšľaháme do tuha a následne primiešame kokos s múkou.

Těsto

Maslo vyšľaháme so žĺtkom, vajíčkami, kyslou smotanou a vanilkovým extraktom. V druhej miske zmiešame múku, cukor, kakao, sódu a soľ.
Suchú zmes vsypeme do mokrej, prilejeme vodu a poriadne premiešame. Polovicu cesta nalejeme do formy.
Do stredu dáme kokosovú náplň a na ňu vylejeme zvyšok cesta. Pečieme cca 60min/180°C.

Ganache

Ganache vytvoríme tak, že smotanu necháme zovrieť, odstavíme z plameňa, pridáme na-krájanú čokoládu a miešame, pokiaľ sa úplne nerozpustí. Nakoniec ňou bábovku polejeme a máme hotovo. 😊

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH - organizačná zložka Slovensko