Náplň:
50 g krupicového cukru
80 g kokosu
1 PL hladkej múky
2x bielok
Bábovka
60 g kakaa Figaro
70 g masla
1x žĺtok
3x vajíčko
150 g kyslej smotany
1 ČL vanilkového extraktu
250 g polohrubej múky
140 g trstinového cukru
1ČL sódy bikarbóny
¼ ČL soli
160 ml studenej vody
Ganache
75 g Figaro Extra Horká 65%
75 ml smotany na šľahanie
60minút
1 porce
Náplň:
Náplň si pripravíme tak, že z bielkov vyšľaháme sneh. Keď je polotuhý, postupne prisype-me cukor, vyšľaháme do tuha a následne primiešame kokos s múkou.
Těsto
Maslo vyšľaháme so žĺtkom, vajíčkami, kyslou smotanou a vanilkovým extraktom. V druhej miske zmiešame múku, cukor, kakao, sódu a soľ.
Suchú zmes vsypeme do mokrej, prilejeme vodu a poriadne premiešame. Polovicu cesta nalejeme do formy.
Do stredu dáme kokosovú náplň a na ňu vylejeme zvyšok cesta. Pečieme cca 60min/180°C.
Ganache
Ganache vytvoríme tak, že smotanu necháme zovrieť, odstavíme z plameňa, pridáme na-krájanú čokoládu a miešame, pokiaľ sa úplne nerozpustí. Nakoniec ňou bábovku polejeme a máme hotovo. 😊