Jablková ovsená kaša s čokoládou

Jablková ovsená kaša s čokoládou

Ingrediencie

  • 70 g jemných ovsených vločiek

  • 300 ml mlieka

  • 1 vanilkový cukor

  • štipka soli

  • 1 jablko

  • 1 lyžička citrónovej šťavy

  • hrsť vlašských orechov

  • 1 lyžica hrozienok alebo brusníc

  • štipka mletej škorice

  • med alebo javorový sirup

  • Figaro horká čokoláda

30minút

1 porcia

Polovicu jablká nakrájajte na malé kocky a premiešajte ich s citrónovou šťavou. Do hrnca nalejte mlieko, prisypte k nemu ovsené vločky, vanilkový cukor, nakrájané jablko, štipku soli a štipku škorice. Všetko zamiešajte a priveďte k varu. Na miernom ohni varte kašu do zhustnutia. hotovú ovsenú kašu ozdobte vlašskými orechmi, hrozienkami a čerstvým jablkom. Nakoniec kašu doslaďte v miske medom alebo javorovým sirupom a pridajte štvorčeky Figaro horkej čokolády, tá sa v horúcej kašu rozpustí a dodá ju dokonalú chuť! Figaro misku možno získať na predajniach Môj obchod za nákup 4 Figaro tabuľkových čokolád v termíne 20. 9. - 3. 10. 2019 alebo do vypredania zásob.