70 g lúpaných mandlí
70 g pistácií
250 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
150 g cukru
2 vajcia
150 g Figaro čokolády na varenie
2 lyžice rumu
kôra z bio limetky
35minút
25 porcií
Rúru si predhrejeme na 180 ° C. Pripravíme si veľký plech a dáme na neho papier na pečenie. Premiešame múku, prášok do pečiva a cukor. Pridáme časť mandlí a pistácií (celé alebo ľahko nasekané) a vajcia. Zmiešame na konzistenciu hustého cesta. Z cesta vytvarujeme valček. Opatrne položíme na plech a zhora ho ľahko sploštíme. Vložíme do rúry na 20 minút, kým nebude mať zlatistú farbu. Takto upečený valček krájame na 1 cm široké plátky a poukladáme na plech. Pečieme ďalšie 3 minúty. necháme vychladnúť. Potom si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, pridáme rum a premiešame. Koláčiky namáčame z polovice do čokolády a na záver posypeme nastrúhanou kôrou z limetky.