Tekvicova ovsená kaša s čokoládou a karamelizovanými jablkami

Tekvicova ovsená kaša s čokoládou a karamelizovanými jablkami

Ingrediencie

  • 1/2 tekvice Hokkaido

  • 1 lyžica slnečnicového oleja

  • 1 lyžička škorice

  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru

  • 3 strouhnutí muškátového orieška

  • 1/2 lyžičky mletého klinčeka

  • 1/2 lyžičky mletého nového korenia

  • 70 g jemných ovsených vločiek

  • 300 ml mlieka

  • 1 vanilkový cukor

  • 2 lyžice cukru krupice

  • štipka soli

  • hrsť vlašských orechov

  • čokoláda Figaro sladká vášeň

  • 2 jablká

60minút

1 porcia

Najprv si pripravte tekvicové pyré, pokojne aj deň vopred. Tekvicu Hokkaido nemusíte šúpať, iba ju nakrájajte na mesiačiky a zbavte semienok. Kúsky tekvice preložte do pekáča alebo zapekacej misy, pokvapkajte zľahka olejom a dajte ich piecť na 180 stupňov približne na 30 minút, kým tekvica nezmäkne. Zmiešajte si zmes korenia pumpkin spice zo škorice, mletého zázvoru, nového korenia a muškátového orieška. Upečené mäkké mesiačiky tekvica nechajte vychladnúť a potom ich v miske rozmixujte tyčovým mixérom sa lyžičkou korenia pumpkin spice a približne dvoma lyžicami vody . do hrnca nalejte mlieko, prisypte k nemu ovsené vločky, vanilkový cukor, jednu lyžicu cukru krupice a štipku soli. Všetko zamiešajte a priveďte k varu. na miernom ohni varte kašu do zhustnutia. Nakoniec do nej zamiešajte 2 - 3 lyžice tekvicového pyré. Teraz je čas na karamelizované jablká s vlašskými orechmi. na malej panvici (ideálne s keramickým povrchom) restujte na masle mesiačiky jabĺk. Keď sú zlatisté, pridajte orechy a všetko zasypte lyžicou cukru a nechaj te skaramelizovať. Tekvicovú kašu servírujte teplú sa zkaramelizovanými orechy a jablkami a kúsky čokolády Figaro. Tá sa v kaši čiastočne rozpustí a dodá jej dokonalú chuť!